odešla mi deska?
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
-
tomík
odešla mi deska?
prosím o pomoc při diagnóze....
jednoho rána jsem chtěl pustit počítač, ale počítač nechtěl. na monitoru se nic neukazovalo a nezdálo se, že by stroj bootoval. vymazal jsem obsah CMOS a když to nepomohlo, odpojil jsem postupně všechny komponenty od desky (včetně procesoru, s výjimkou čudlíků a diod na krabici), ale nic se nezměnilo: roztočí se větráky, deska (VIA K7T Pro MS-6330) ukáže čtyři červené diagnostické diody (úplný začátek startu, system power on) a dál se nic nehne ani o píď (diody nezelenají, nereaguje to ani na vypínač).
jest moje deska v prdeli, nebo může být problém jinde? (mohla by mít podobný efekt vysloužilá baterie CMOS?)
děkuji za rady
tomík
jednoho rána jsem chtěl pustit počítač, ale počítač nechtěl. na monitoru se nic neukazovalo a nezdálo se, že by stroj bootoval. vymazal jsem obsah CMOS a když to nepomohlo, odpojil jsem postupně všechny komponenty od desky (včetně procesoru, s výjimkou čudlíků a diod na krabici), ale nic se nezměnilo: roztočí se větráky, deska (VIA K7T Pro MS-6330) ukáže čtyři červené diagnostické diody (úplný začátek startu, system power on) a dál se nic nehne ani o píď (diody nezelenají, nereaguje to ani na vypínač).
jest moje deska v prdeli, nebo může být problém jinde? (mohla by mít podobný efekt vysloužilá baterie CMOS?)
děkuji za rady
tomík
- Martin
- Level 2.5

- Kontaktovat uživatele:
Baterii to podle me nebude.Ta tam je od toho, aby drzela v biosu nastaveni (cas a hesla a nastaveni hw).Pokud se vetracky roztoci, zdroj by mel byt v pohode.Ale (myslim si) proveril bych konektory ze zdroje na desku.Muze byt poskozeny.Nebo si nekde vypujci zdroj a zkus to snim.
S tou baterkou bych rekl,ze na chod pocitace nema vliv(krome vlastnosti,ktery sem uz vyjmenoval).Ale zkus i to,mylit se muze kazdy... i ja...
Hodne zdaru
S tou baterkou bych rekl,ze na chod pocitace nema vliv(krome vlastnosti,ktery sem uz vyjmenoval).Ale zkus i to,mylit se muze kazdy... i ja...
Hodne zdaru
-
tomík
je hezké, že cmos baterka stojí jen šest pětek, ale její výměnou se nezměnilo vůbec nic.
zdroj jsem vůbec nepodezíral, když se točí větráčky, disky a koneckonců i ty diody svítí. na konektory juknout můžu, ale pochybuju.
tož docházím k závěru, že je v prdeli buď deska, nebo procesor, a sháním někoho, kdo bude ochoten rozebrat řádově stejnej počítač a zkusit různý kombinace deska-procesor.
nenapadá někoho ještě nějaký způsob, jak něco zjistit?
díky...
zdroj jsem vůbec nepodezíral, když se točí větráčky, disky a koneckonců i ty diody svítí. na konektory juknout můžu, ale pochybuju.
tož docházím k závěru, že je v prdeli buď deska, nebo procesor, a sháním někoho, kdo bude ochoten rozebrat řádově stejnej počítač a zkusit různý kombinace deska-procesor.
nenapadá někoho ještě nějaký způsob, jak něco zjistit?
díky...
- Martin
- Level 2.5

- Kontaktovat uživatele:
Tak vidis ze ta baterka je blbost.Ja bych zkusil zdroj.Uz jsem mel podobnou zkusenost.Vsechny konektory byly zapojeny a diody svitily.Ale deska nic.Zkusil jsem vymenit zdroj a hle...
Ale je mozny ze je to prezvikany.Nevim zkus to,uz nevim jak bych ti jinak pomohl.Zkus do desky zapojit speker a jestli bude pipat tak je to 100% deska.
-
tomík
tak už píšu ze svýho kompu. nakonec to byla úplná kravina.
až budete někdo řešit něco podobného, nezapomeňte na propojení desky s casem (s vypínačem). byla to v podstatě jediná část počítače, se kterou jsem ani nehnul, a potíž byla právě tam. stačilo vyndat a zandat a špatný kontakt se napravil...
hehe
až budete někdo řešit něco podobného, nezapomeňte na propojení desky s casem (s vypínačem). byla to v podstatě jediná část počítače, se kterou jsem ani nehnul, a potíž byla právě tam. stačilo vyndat a zandat a špatný kontakt se napravil...
hehe
-
tomík
to by byl dobrej happyend, ale není to pravda. po pár dnech se počítač vrátil do svého nenastartovatelného kómatu a vyndavání a zandavání čehokoli ho z něj neprobralo. ještě několikrát začal normálně fungovat (to když přišla návštěva a nastartovala ho napoprvé), ale momentálně jsem opět tam, kde jsem byl a k diagnóze mám pořád stejně daleko.
asi to někam vodnesu.
asi to někam vodnesu.
Myslim že by to mohla spôsobovať aj pokazena RAM-ka. Ak ju mas z viacerych kusov (napr:256 a 512 MB) skus jednu, alebo druhu vytiahnúť.Ak mas len jednu skus od nieko požičať inú. MAl som podobný problém. Ventilátory bežali, aj disk a ostatne mechaniky tiež.Ale neštartovalo to. Tiež som skušal všetko poodpájať a nakoniec som zistil ze to robila novučičká 512MB ramka. (uff este ze bola v záruke)
Skús nič za to nedáš...
Kolko krát počítač pípne ked ho zapneš???
Skús nič za to nedáš...
Kolko krát počítač pípne ked ho zapneš???
Baterka..
Ahoj,
baterka opravdu může být příčinou nefunkčního bootu počítače - již několikrát jsem toho byl svědkem. ALE pokud nezabrala její výměna, problém bude jinde...píšeš, že občas systém naběhne, občas ne...to není dobré.
Takovéto věci se řeší nejhůře...přikláněl bych se k tomu zkusit spustit PC bez veškerých součástí (i bez těch základních) - co budou ukazovat diody?
Pak postupně přidávat...zkusit třebas i desku vyluxovat - zbavit kompletně prachu.. Také by jsi mohl po spuštění zkontrolovat všechny součástky, zda-li se některá nápadně nepřehřívá......jinak nevím, bez jiného PC je to těžké
baterka opravdu může být příčinou nefunkčního bootu počítače - již několikrát jsem toho byl svědkem. ALE pokud nezabrala její výměna, problém bude jinde...píšeš, že občas systém naběhne, občas ne...to není dobré.
Takovéto věci se řeší nejhůře...přikláněl bych se k tomu zkusit spustit PC bez veškerých součástí (i bez těch základních) - co budou ukazovat diody?
Pak postupně přidávat...zkusit třebas i desku vyluxovat - zbavit kompletně prachu.. Také by jsi mohl po spuštění zkontrolovat všechny součástky, zda-li se některá nápadně nepřehřívá......jinak nevím, bez jiného PC je to těžké
Rimms
-
Jojo
odpovět na problém s deskou
Je to deskou mě se to také stalo a koupil sem si novou a už to fakčilo (radim zajít do obchodu) ještě může být možnost že tam máš něco skratlího díky prachu a to ti oddělalo tu desku prach je pěkným vodičem tak doporučuji každých 14dní luksovat počítač ale opatrně!!!(taky stoudeskou zajdi do servisu víc ti poradit nemůžu to bych to musel vidět) 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek